Vianočnú atmosféru spestria remeselné trhy a charitatívna zbierka

21.12.2009 Stropkov

Stropkov 21. decembra (TASR) – Predvianočná atmosféra v Stropkove vyvrcholí 22. decembra Vianočnými remeselnými trhmi (VRT), ktoré tretíkrát pre obyvateľov i návštevníkov mesta pripravila tamojšia samospráva.
Hovorca MsÚ v Stropkove Imrich Makó informoval TASR, že od 9. hodiny budú znieť na Námestí SNP koledy a pre návštevníkov bude v 30 stánkoch pripravený na predaj typický vianočný tovar. Nebudú chýbať ľudovoumelecké výrobky, drevené hračky, keramika, betlehemy, sviečky, medovníčky, umelé stromčeky, vianočné ozdoby, výrobky z kožušiny a rôzne iné ručne práce. Okrem toho je pripravená ochutnávka tradičných pokrmov domácej kuchyne a spestrením bude nepochybne výroba zabíjačkových špecialít priamo na námestí.
\"VRT získali počas prvých dvoch ročníkov pozitívny ohlas nielen v našom meste, ale aj v širšom okolí. Rok 2009 nebol pre nikoho z nás ľahkým a preto je naším prianím, aby sme na chvíľu prerušili preteky s každodennými starosťami a v uvoľnenej atmosfére strávili príjemný podvečer v kruhu priateľov a známych, \" uviedol primátor mesta Peter Obrimčák.
V kultúrnom programe, ktorý sa začína o 13. hodine, sa predstavia so svojim repertoárom Detský komorný spevácky zbor (SZ) pri ZUŠ Františka Veselého, SZ Karmel a SZ sv. Cyrila a Metoda zo Stropkova.
Počas trhov bude v čase od 09.00 do 18.00 hodiny na námestí prebiehať verejná zbierka, ktorú už tretíkrát organizuje OZ Ohnivé srdce lásky pod názvom Dobročinné vianočné trhy. Dobrovoľníci OZ budú prezentovať a predávať výrobky zhotovené v tvorivých dielňach.
\"Stropkovčanom chceme ponúknuť možnosť kúpiť si dekorácie a malé dary pre blízkych. Predovšetkým však máme záujem vytvoriť priestor pre všetkých, ktorí chcú podporiť organizácie pôsobiace v sociálnej oblasti v našom meste, \" zdôraznila štatutárna zástupkyňa OZ Stanislava Hubáčová. Dodala, že vyzbierané príspevky budú použité na skvalitnenie zručností detí a mládeže v práci s počítačovou technikou.
Kultúrny život v meste po vianočných sviatkoch spestrí aj premiéra tanečno-divadelného predstavenia na motívy poviedky Martina Kukučína Neprebudený. V modernej verzii pod názvom JA, ANDY! ju uvedú herci miestneho súboru Divadlo NO-TAK spoločne so svojimi kolegami z Zespólu Tanecznych Form Nowoczesnych \"Impet\" z Rzeszowa. Stropkovčania sa môžu na ňu tešiť 27. decembra. Rok 2009 ukončí silvestrovská zábava na Námestí SNP s hudobnou produkciou a ohňostrojom.
 

Vyberte región